Kjetil Klakegg Bergheim www.minblogg.net

18mai/096

Hvorfor Florø bør få MGP-finalen

Norge har vunnet MGP og diskusjonen går friskt over hele landet, hvor skal neste års finale i Melodi Grand Prix være? Antall plasser som er nevnt er antallet plasser det finnes i landet, men det er vel liten tvil om hvor den skal være? I Florø, selvsagt. Da jeg skrev det på Facebook i går ble det vel kanskje ikke akkurat tatt godt imot. Iallefall om jeg ser på kommentarene. Men med tanke på at det er de som er uenige som kommenterer, så er enigheten ganske stor.

Men hvorfor bør Florø ha finalen? Den beste grunnen er at Florø fyller 150 år bare noen dager før finalen. 16. mai 2010 fyller byen 150 år og dette må selvsagt feires! En MGP-finale kunne vært en passe gave fra staten til Florø. Det bør ikke være for mye forlangt. Den andre åpenbare grunnen er selvsagt det at vi tross alt skal drive med Norges-reklame og da er ikke Oslo noe å vise fram. Bortsett fra Operaen så er byen temmelig stygg. Florø derimot har mye å by på; natur og hav, øyer og distrikt, byen og landet. Det finner du ikke i Oslo kommune, uansett! Dessuten har vi en flyplass som ikke ligger mer enn 5 minutter unna sentrum, ikke lengre enn det man må gå på Gardermoen, så buss trengs i bunn og grunn ikke.

Men som dere (som ikke er lokalkjente) sikkert har forstått, så er ikke Florø en nevneverdig stor by sånn innbyggertallmessig og dette vil selvsagt by på noen utfordringer. Hvor skal de sove, hvor skal de spise og sist, men ikke minst; hvor skal man ha finalen? Problemene ser store ut, men lar seg fint løse. Jeg har iallefall en løsning:

Soveplasser: Florø har tre hoteller, en campingplass, en rorbu og sikkert en del andre fasiliteter som jeg ikke kommer på. Til sammen blir ikke dette nok plass til journalistene tenker du nå og det stemmer. Men de skal få slippe og sove utendørs av den grunn. Hurtigruta er på konkursens rand og vil helt sikkert være behjelpelig med båter. Plass på havet har vi nok av og klarer man å organisere bra, så får alle seng å sove i om nettene. Om dette ikke skulle holde, så bestiller man bare flere cruiseskip! Vi kan også innrede det nedlagte sjukehuset!

Mat: Alle må spise, også når man er i Florø. Vi har ikke så mange plasser man kan spise, men det kan også løses. Hvert år i juni arrangerer vi verdens største sildebord i Florø og mange tusen mennesker er innom og spiser sild. Vi kan sikkert klare å lage noe tilsvarende til alle de tilreisende og de trenger ikke få sild hver dag. Vi kan variere, havet er fullt av mat, skauen likeså... Riktignok tror jeg bør finne alternativer til maten som produseres lokalt, og den kan komme med både bil, fly og båt, så det løser seg!

Konsertsted: For de av dere som håper at jeg setter meg fast nå og legger prosjektet bort, så må jeg skuffe dere. Riktignok er den største plassen vi har en kinosal, men hvem har sagt at vi må være inne? Vi kan jo være ute! Tenk hvor kult det ville vært! Riktignok kan man få både vind og regn, siden Florø ligger på vestlandet, men det pleier ikke å skade noen. Hva med å sette opp et kjempestort telt. Det er ikke mangel på plass utendørs i Florø for å si det sånn. Giske har vel anslått dette til å koste om lag 150 millioner kroner; tenk på teltet man kan få til den prisen!! Vi har mange plasser vi kan sette dette opp, så lenge folk ikke forlanger sitteplasser. Tar de på seg støvler, så går dette svært bra!

Det er dette som kalles god Norges-reklame. Nordmenn som gjør noe helsprøtt, helt utenom det vanlige. Alle vil huske dette - finalen i Moskva vil etterhvert bare bli en av mange, denne vil bli den ene! Kan det bli bedre? Neppe!

Kommentarer (6) Trackbacks (0)
  1. Sier bare en ting: At du gidder. Klipp deg og få deg en jobb.

  2. hehehe – morsomt med ironi ;-)

  3. Haheha, jeg regner med at dette er ren ironi. Jeg ser det for meg, gud for et bilde! 3000 journalister foran et sildebord, mgpdeltagerne syngende under et gigantisk hagetelt med et par elg i bakgrunnen, og fansa plassert på hurtigruta! :D

  4. Selvsagt bare ironi, men akkurat det med Hurtigrutene hadde jo vært fantastisk! :P

  5. Faktum er at sånn reint bortsett fra å velge Florø så har eg tenkt tanken om at vi burde forsøke ein minimalistisk stil istadenfor å hoppe etter … brura.

  6. Men så er det litt leit at det antageligvis vil bli satsa masse penger på eit gigantisk show, når man heller kunne ha markert seg litt ved å vise kor lite som skal til. :)


Leave a comment

(required)

Ingen trackbacks ennå.