Kjetil Klakegg Bergheim www.minblogg.net

9sept/090

Kjetils pandemitips #2

Svineinfluensa-hysteriet gir seg ikke og pandemien kommer stadig nærmere. Jeg har tidligere gitt råd om hva man bør gjøre om svineinfluensaen ble en pandemi og siden det nå er en pandemi, sånn circa iallefall, så ser jeg det som min plikt å komme med flere pandemitips:

Munnbind: Som jeg skrev i forrige innlegg er kyssing og spytting på hverandre ikke nevneverdig smart. Jeg vil anta at dersom du er smittet med svineinfluensaen og spytter på en person og han/hun dør, er det å regne som overlagt drap. Nyser du på en person ubevisst og vedkommende dør, så er det å regne som uaktsomt drap. Unngå å bli drapsmann - bruk munnbind!

Trening: Katastrofalt. Enkelt og greit. Iallefall i treningsstudio. Men det er ikke nok med det. Tenk på alle de andpustne personene som befinner seg på treningssenteret. Disse har lettere for å spytte og de spytter mer. På tide og ligge på sofaen og se filmer - alene!

Jobb: Det er åpenbart på tide å droppe jobben om du arbeider i moderne, åpne kontorlandskaper. Og hvem har vel ikke lyst til det etter fellesferien? Alle dine kolleger har vært i utlandet og som kjent er de fleste nordmenn smittet nettopp der.

Post: Kjenner du postmannen din? Vet du hva han har gjort de siste ukene? Neppe. Så hvorfor skal du være så sikker på at han er frisk? Han tar på brevet og pakken din, kanskje nyser han når han legger posten opp i postkassen din. Eller kanskje vedkommende som sende deg posten er sjuk. Dette gjelder iallefall de pakkene du får ifra utlandet, fra land uten gode sykelønnsordninger. Tar du sjansen?

Noen reagerte litt på at jeg tok så lett på denne pandemien for noen måneder tilbake. Det er kanskje sant, men i ettertid har jeg gjort det som er mulig for å beskytte meg selv. Jeg har vært to uker på Sri Lanka hos en muslimsk familie, som selvsagt ikke har svin i huset. Dessuten går turen i september til Midtøsten hvor det også er masse muslimer og dermed lite svin.

>> Les Kjetils pandemitips #1

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ingen kommentarer ennå.


Leave a comment

(required)

Ingen trackbacks ennå.