Kjetil Klakegg Bergheim www.minblogg.net

15jun/120

Sofia 11.-13. juni 2012

Utifra datoene i tittelen kan det virke som at jeg var i Sofia i tre dager. Det stemmer ikke. Jeg ankom med tog sent om kvelden 11. juni og forlot Sofia grytidlig 13. juni. Med andre ord tilbrakte jeg bare en hel dag i Sofia. Dette var et par dager mindre enn det jeg i utgangspunktet planla, men Sofia var dessverre en kjedelig by, så derfor bestemte jeg meg for å dra videre så fort som mulig.

Også i Sofia sofasurfet jeg. Denne gangen bodde jeg hos en familie som bestod av et par foreldre og en gutt på 13 år. Det var faren i huset jeg hadde snakket med i forveien og jeg skjønte fort at det ville oppstå en del språklige problemer ettersom han ikke snakket nevneverdig mye engelsk. Men til tross for språkbarrierene var det et kjekt opphold. Han prøvde å forklare meg hva jeg kunne gjøre i Sofia og jeg fikk servert frokost på sofaen. Han prøvde til og med å finne norske kanaler på fjernsynet, men det ble med forsøket.

Sofia var som nevnt en kjedelig by. Dagen jeg tilbrakte der startet med at jeg prøvde å finne en taxi som kunne ta meg til sentrum. Sjåføren kunne selvsagt ikke engelsk og kjørte meg til et shoppingsenter som het City Center. Godt forsøk, men nei. Ettersom engelskkunnskapene ikke var helt på topp måtte jeg bare betale for turen og forsøke å finne sentrum på egenhånd. Uten kart (eller kompass) fant jeg faktisk sentrum relativt fort og der jeg fikk etterhvert anskaffet meg et kart.

I Sofia spaserte jeg for det meste bare rundt og så på tilfeldige ting. Etterhvert som jeg ble bedre kjent med byen og sett mer på kartet viste det seg at jeg stort sett hadde sett det som var å se: En kirke, en moske, en synagoge, et par statuer og en handlegate. I tillegg til dette kommer noen offisielle bygninger som jeg ikke fikk gå inn i. For den saks skyld var både moskeen og synagogen også stengt for oss turister.

Nå er planen å dra til Serbia. Etter noe om og men fant jeg ut at det ikke går tog dit, bare busser, så da blir det en busstur på meg dit...

Kategoriset under: Europa, Reise Legg igjen en kommentar
Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ingen kommentarer ennå.


Leave a comment

(required)

Ingen trackbacks ennå.